Σεμινάριο Cygnet για Εκπαίδευση Επαγγελματιών στην κατανόηση του αυτιστικού φάσματος

Cygnet for Practitioners - CFP

 

Το πρόγραμμα Cygnet for Practitioners είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών στην κατανόηση του αυτιστικού φάσματος. Παρέχει οργανωμένη γνώση για το αυτισμό εμπλουτισμένη με ποικίλες βιωματικές ασκήσεις και δραστηριότητες και εφοδιάζει τους εμπλεκόμενους με εργαλεία απαραίτητα για την υποστήριξη παιδιών και νεαρών ατόμων στο αυτιστικό φάσμα.

 

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επωφελούνταν επαγγελματίες που εμπλέκονται με άτομα με αυτισμό είτε άμεσα είτε έμμεσα σε σχολικές μονάδες, κέντρα ειδικής αγωγής, νοσοκομεία, παιδοψυχιατρικά τμήματα, κατασκηνώσεις κ.α. To Cygnet for Practitioners απευθύνεται επομένως σε πληθώρα επαγγελματιών όπως δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, συνοδοί παράλληλης στήριξης, διευθυντές σχολείων, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί παιδαγωγοί, παιδίατροι, ψυχίατροι, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι τμημάτων ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΙΕΚ που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην γνώση για τον αυτισμό.

 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη:

 

 • Cygnet for Practitioners 1   (1η ημέρα)

  Πρόκειται για ένα εισαγωγικό πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση του οποίου οι συμμετέχοντες αναμένεται:

  • Να έχουν κατανοήσει τις τέσσερις βασικές περιοχές των καταστάσεων αυτιστικού φάσματος
  • Να έχουν κατανοήσει τις οπτικές γονέων και φροντιστών ατόμων στο αυτιστικό φάσμα και την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη για αυτούς

   

 • Cygnet for Practitioners 2   (2η ημέρα)

  Αυτό το πρόγραμμα έρχεται σαν φυσική συνέχεια να χτίσει πάνω στις εισαγωγικές πληροφορίες που παρείχε το πρώτο μέρος. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας οι συμμετέχοντες αναμένεται:

  • Να έχουν κατανοήσει τι παρακινεί τη συμπεριφορά των παιδιών που βρίσκονται ή όχι στο αυτιστικό φάσμα και βασικές αρχές-κλειδιά της διαχείρισης της συμπεριφοράς παιδιών με αυτισμό
  • Να μπορούν να εφαρμόσουν συγκεκριμένες στρατηγικές, τεχνικές και μέσα διαχείρισης συμπεριφοράς που σχετίζονται με τις καταστάσεις αυτιστικού φάσματος

   

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι εκπαιδευθέντες στο Πρόγραμμα Cygnet For Practinioners ΔΕΝ έχουν την πιστοποίηση εφαρμογής της μεθόδου σε ομάδα γονέων/ φροντιστών.

Για την πιστοποίηση στο Βασικό Πρόγραμμα Cygnet για γονείς (Cygnet for parents: Core Programme) κάνετε κλικ εδώ.

 

 

Η ΠΛΟΕΣ / Ε.ΨΥ.ΜΕ. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών) έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα του Cygnet Programme για την Ελλάδα.

Comodo Secure Seal cygnet.gr      · © 2019 cygnet.gr ·   Πολιτική Απορρήτου & Cookies